ETTE

European Theatre Technicians Education ETTE

SafeOnStage-hankkeessa kehitetty esitysteknisen alan turvallisuuskoulutuksen malli perustuu alan yhteiseurooppalaisiin
European Theatre Technicians Education (lyhyesti ETTE) turvallisuuskompetensseihin sekä niiden tunnistamiseen ja arviointiin.

ETTE-turvallisuuskoulutus tarjoaa yhteisen pohjan sille, että esitys- ja tapahtuma-alan tekniset ammattilaiset voivat työskennellä turvallisesti kaikkialla Euroopassa riippumatta siitä, mistä he ovat kotoisin ja minkä tasoinen koulutus heillä on.

ETTE on kehitetty kansainvälisessä Erasmus+-rahoitteisessa hankkeessa (20142017). Hankkeessa kehitettiin ESCO-pätevyyksiin pohjautuen esitysteknisen alan turvallisuuden perusopetuspaketti sekä turvallisuuspassi, jonka voi saada suoritettuaan yhteiseurooppalaisen alan turvallisuusosaamisen arvioinnin. ETTE-hankkeen tuloksena syntynyttä alun perin englanninkielistä opettajan ja opiskelijan opasta on sittemmin käännetty usealle kielelle Euroopassa, ja alan yhteiseurooppalaisen standardin sekä turvallisuuspassin kehitystyö jatkuu.

Lisätietoa ETTE-hankkeesta: https://stage-tech-edu.eu/ (avautuu uuteen ikkunaan).

ETTE-turvallisuuskoulutuksen Opiskelijan kirja käännätettiin suomeksi Metropolian vuosina 2019-2021 toteuttamassa StageRight-hankkeessa ja se julkaistiin ensimmäisen kerran 19.1.2021. Kirjaa päivitettiin SafeOnStage-hankkeen aikana ja toinen versio julkaistiin 23.3.2022.

Suomenkielisen ETTE-turvallisuuskoulutuksen Opiskelijan kirjan löydät täältä.

Lisätietoa SafeOnStage-hankkeessa kehitetystä työturvallisuuskoulutuksen mallista löydät koulutusmallin sivulta tai blogikirjoituksestamme (avautuu uuteen ikkunaan).

Katso ETTE-turvallisuuskoulutuksen esittelyvideo!

ETTE_turvallisuusvideo_FINAL.mp4