Uutisarkisto

2021

Euroopan komissio kerää kestävää kehitystä edistäviä ideoita ja näkemyksiä koulutukseen liittyen

Ilmastonmuutoksen hidastaminen sekä vihreän ja kestävän maailman rakentaminen edellyttävät monenlaisia toimia, joiden toteuttamisessa koulutuksella on keskeinen rooli. Euroopan komissio valmistelee parhaillaan suosituksia ympäristön kestävyyttä edistävän koulutuksen kehittämiseksi. Komissio haluaa kuulla kansalaisten, opettajien, tutkijoiden, valtionhallinnon ja kansalaisjärjestöjen ideoita ja näkemyksiä aiheesta.

Vastaa kyselyyn! – millaista koulutusta ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja ympäristökestävyyden edistämiseksi tarvitaan? Vastauksia toivotaan niin yksityishenkilöiltä kuin organisaatioilta. Vastausaika päättyy 24.9.2021.

Lisätietoja ja linkki kyselyyn löytyvät Opetushallituksen sivuilta

2.9.2021

Blogi: Huomio tapahtumien turvallisuuteen - jos osaamista riittää

"Koronapandemian kuristuksessa olemme saaneet huomata, että viimeisen reilun vuoden ajan meiltä on puuttunut kollektiivisen kokemuksen mahdollistava taide, tapahtumat ja tilaisuudet. Näillä onnellisuutta lisäävillä välineillä on tekijänsä, mutta osalta heistä on ollut yli vuoden ajan työt kokonaan kielletty. Osa on siksi jo lähtenyt muihin töihin, ja osa heistä ei enää ikinä tule takaisin tekemään sinua onnelliseksi.

Tässä ajassa turvallinen tapahtuma on usein käsitetty kapeasti vain terveys- tai yleisöturvalliseksi tapahtumaksi. Todellisuudessa turvallinen tapahtuma on paljon näitä laajempi kokonaisuus. Yleisön lisäksi työntekijän turvallisuus on taattava. Vain turvallisesti työskentelevät ammattilaiset voivat varmistaa, että tapahtuma tai tilaisuus toteutuu onnistuneesti ja turvallisesti."

Lue SafeOnStagen blogikirjoitus Metropolian Tikissä-blogissa

10.6.2021

Ilmoittautuminen SafeOnStagen kouluttajakoulutukseen on avattu!

SafeOnStage-hankkeessa toteutetaan ETTE-turvallisuuskoulutuksen työelämäkouluttajaksi valmistava viiden opintopisteen laajuinen
pilotoiva koulutus alkaen elokuussa 2021.

ETTE-turvallisuuskoulutus - kouluttajien koulutus 5 op

Koulutus on tarkoitettu esitys-, teatteri, ja tapahtuma-alalla oleville asiantuntijoille, jotka haluavat kehittää työturvallisuusosaamistaan ja toimia kouluttajina. Koulutus on valtakunnallinen ja on suunniteltu suoritettavaksi työn ohessa. Koulutus toteutetaan monimuotona, jonka pääpaino etätoteutuksessa. Opintojakson suorittaneita voidaan kutsua kouluttajiksi SafeOnStage-hankkeen sekä Metropolian esitys- ja teatteritekniikan tutkinto-ohjelman järjestämiin koulutuksiin.

Ilmoittautuminen koulutukseen on nyt auki ja päättyy su 20.6.2021.

Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu!

4.6.2021

Mitta on täysi - kulttuurialan mielenilmaus torstaina 3.6.

Metropolia on keskeisenä kulttuurialan kouluttajana allekirjoittanut Mitta on täysi -julkilausuman ja tukee näin osaltaan kulttuuri- ja tapahtuma-alaa ja sen ammattilaisia. Julkilausuma luovutetaan tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurviselle ja eduskuntaryhmien edustajille
eduskuntatalon portailla tänään torstaina 3.6. klo 12.

Julkilausuma on luettavissa tästä.

3.6.2021

SafeOnStage mukana Metropolian esitys- ja teatteritekniikan
Kevätseminaarissa 11.5.2021

Esitys- ja teatteritekniikan perinteinen Kevätseminaari järjestetään ti 11.5.2021 klo 13.00-16.30 maksuttomana webinaarina.

Kevätseminaari jatkaa Talviseminaarissa aloitettua etä- ja virtuaalitapahtumien teemaa. Q-teatterin Toksinen Kabaree -esityksen striimauksen tekijät kertovat kokemuksistaan, ajatuksistaan ja näkemyksistään striimiesityksen toteutuksista. Opinnäytteiden osalta ohjelmassa on asiaa suomalaisten kulttuurisalien esitysteknisestä palvelukyvystä sekä etätapahtumien asiakaskokemuksesta.

SafeOnStage-hanke on mukana seminaariohjelmassa lyhyellä esittelypuheenvuorolla.

Seminaariin voi ilmoittautua oheisella lomakkeella: https://elomake.metropolia.fi/lomakkeet/31344/lomake.html (aukeaa uuteen välilehteen).

Ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 9.5.2021. Seminaariin mahtuu mukaan tutkinto-ohjelman opiskelijoiden lisäksi 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Seminaarin tarkempi ohjelma ja osallistumisohjeet lähetetään ilmoittautuneille viimeistään maanantaina 10.5.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

7.5.2021